Halaman

Ahad, 20 Jun 2010

Sampai Syurga....

" Cuba abang tengok tu?"
"Abang teka tu suami isteri ke atau "couple"?saya menyoal suami ketika kami kuar makan-makan suatu hari
"Ehm....suami isteri kot....."suami saya cuba meneka.
"Taklah,ayang rasa tu macam "couple"saya memberi pendapat.
"Kenapa pulak?suami kembali bertanya.
"Sebab diorang "talk a lot".....saya membuat kesimpulan.
Hehe,pandai-pandai je kan saya mencari kesimpulan.Bukan umtuk melabelkan yang bila dah jadi suami isteri,berbual pun kurang.Tapi itula hakikatnya yang selalu kita nampak.Sampaikan pernah saya terbaca satu artikel,tidak pasti tulisan siapa tapi yang membuat kesimpulan betapa senangnya untuk kita menilai sama ada pasangan yang berjalan bersama itu suami-isteri atau pun tidak....tengok diorang banyak bercakap ke tidak.
Saya cuma ingin memperbaiki diri,mudah-mudahan sedikit tulisan yang maafkan kalau merapu ini dapat mendidik dan mengingatkan saya....betapa pentingnya komunikasi rumah tangga.Setelah hampir 6 tahun berumah tangga..dan anak pun dah dua orang....memang mustahillah kalau lidah tidak tergigit ,hati tidak terguris.Namun saya selalu berdoa Allah swt mengingatkan saya...bahagia itu pilihan kita.
"Kalau pilih untuk bahagia,jangan bertindak untuk menjadi derita"
Sedih sebenarnya bila melihat statistik penceraian yang semakin meningkat.Lamanya menjalin percintaan betapa mudah merobohkannya selepas ikatan sah terbina.
Selalu saya perhatikan,masa bercinta berpegang tangan....bila dah kawen isteri tinggal di belakang.
Masa bercinta setiap saat diingati,bila dah kawen setiap detik ingin melupai....
(Ya Allah jauhkan la kami dari jalan yang menuju kehancuran....dekatkan lah kami padamu agar cinta yang tersemai keranaMu berkekalan hingga ke Syurga...amin)

Buat suami tercinta...

Terima kasih atas kasih sayangmu yang sentiasa mengingatkan diriku...untuk berbakti kepadamu kerna Allah...

Moga semalam,hari ini dan esok tetap menjadi detik kita bersama

1 ulasan :

~faQir~ berkata...

i like it kak nisa'...
;)